Sitem Nasıl Hızlanır?

Site hızı, arama motorları kadar ziyaretçiler içinde önemli bir konudur. Bu konuyu yapılan bir araştırma şu şekilde özetliyor : Mobil kullanıcıların %73’lük bölümü, bir web sitesi yavaş yükleniyorsa, siteyi ziyaret etmekten vazgeçiyor, ziyaretçilerin bir websitesine açılması için tanıdığı maksimum süre ise sadece 2 saniye.

Sitemi Nasıl Hızlandırabilirim?

Web sitenizi hızlı açılması, bir kaç faktöre bağlı.

  1. Sunucu Performansı
  2. Yazılım Optimizasyonu
  3. Yazılıma Bağlı Çalışan Materyallerin Yüklenme Hızı

Sunucu Performansı

Siteniz ile ilgili ne yapmış olursanız olun, sunucunuz yavaşsa site hızı için artı yönde bir değişiklik olmayacaktır. Bu nedenle güçlü ve hızlı bir sunucu da barınarak kolları sıvamanız gerekiyor.

Yazılım Optimizasyonu

“Sunucu Performansı” adımını geçtiysek, en önemli konu yazılımınızın optimizasyonu. Yazılım optimizasyonu konusunda kesinlikle gereksiz sorgulardan, gereksiz materyal yüklemelerinden kaçınmalısınız. Şayet yazılımcı değilseniz, yazılım ilgilisine mutlaka bu konuyu hatırlatmanız gerekir.

Yazılıma Bağlı Çalışan Materyallerin Yüklenme Hızı 

Site hızı, sitenin ve bağlı materyallerin yüklenmesi ile ortaya çıkan sonuçtur. Bu nedenle, yazılımın bağlı olduğu materyallerin ( özellikle statik içeriklerin ) kesinlikle bir CDN Servisi üzerinden sağlanması gerekir.  CDN, coğrafi olarak en hızlı bölgeden isteklere yanıt vererek sunucu yükünüzü azaltır, aynı zamanda hızlı bir şekilde yüklenmesini sağlar.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.